Stiftelsen av Vålerengens Idrettsforening.

Her i kassasnekkeriet i Vålerenggata 29, ble VIF stiftet den 29. juli 1913.

Behovet for en større idrettsforening på Vålerenga var stort rundt 1912. Fotball dominerte, men interessen for andre idrettsgrener var voksende. I 1912 tok styret i Vaalerengens Ynglingeforening, som Spark var underlagt, opp saken om å danne en egen idrettsforening. Det ble vedtatt å danne en idrettsforening året etter, slik at alle småklubbene på Vålerenga kunne samles i denne foreningen. Den 29. juli 1913 ble Vålerengens Idrettsforening stiftet i kassasnekkeriet i Vålerenggata 29. De første idrettsgrenene var fotball, ski, friidrett og bryting.   

Kassasnekkeriet ble det sentrale samlingsstedet, og her ble plankestabler brukt som sitteplasser - og en stor tomkasse var møtebordet. I forgården bodde klubbens formann Ulv Hansen. Hans sovekammers ble kontor, hvor kassabok, sekretærprotokoll og materialbok utgjorde det meste.

Vålerengens Idrettsforenings møter i kassasnekkeriet var på ingen måte parlamentariske og rolige. Gemyttene kom ofte i kok, ingen la bånd på seg når meningene skulle luftes. Møtene var alltid improviserte, noen dagsorden forelå aldri. Ofte varte disse møtene til langt på natt, så det ble bare et par timers søvn før mange skulle på arbeid. (Kilde: "Fra Sotahjørnet til Bohemen"; Gjerdalen og Teigøy)