Sotahjørnet

Sota Kafé på Sotahjørnet var et kjent og kjært møtested for VIF helt til den ble revet i 1956.

Sotahjørnet var ikke bare et vanlig gatehjørne, det var et kommunikasjonssenter. Gutta som hang på hjørnet, forteller at røyk og sot fra damplokomotivene på jernbanen la seg som ei grå tåke over hele området, derfor Sotahjørnet. Andre sier at navnet Sotahjørnet skriver seg fra familien Gulbrandsen som tidligere eide den lave tregården, fordi de var så mørke i huden at folkevittigheten sa at de var "sota".

Kafeen lå øverst i Strømsveien. i nr. 51, like før Etterstadjordene. Det var et lite og lavt halvannen etasjes hus med tre vinduer og inngangsdøra ut mot Strømsveien. Det var plass til 20 - 25 mennesker ved de små trebordene i kafeen, men de aller fleste stakk bare innom for å kjøpe seg en kaffe som de tok med ut på hjørnet. Sotahjørnet var Vålerengas faste diskusjonssted før og etter A -lagets kamper. 
(Kilde: "Fra Sotahjørnet til Bohemen"; Gjerdalen og Teigøy)

Gutta på Sotahjørnet: Fra venstre Rolf Grønby, Tormod Ingvaldsen, Tormod "Trosten" Trosterud, Birger "Tuben" Sørensen, Hjalmar "Hjallen" Olsen, Johan "Churchill" Larsen, Peary Andersen og Ingvald "Kingern" Larsen.