Teaterstykket "Neste kamp"

NESTE KAMP - en hundreårskrønike fra Vålerenga av Kjetil Indregard, etter en ide av Jon Van Tidemand. Neste kamp er Oslo Nye Teaters storsatsning høsten 2013. En musikalsk teaterforestilling om Vålerenga, en av Oslos eldste bydeler, hvor folk har kjempet for å bevare stedets sjel og særegenheter.

Vi følger familien Abelsen på Vålerenga i fire generasjoner gjennom hundreåringen Henry (Finn Schau), som ble født i 1913. Fra han som liten gutt spiller fotball i gata, til han som ung mann forelsker seg i vakre Else, stifter familie, havner på fylla, roter til livet sitt og mister alt han har. Da kampen for bevaring av bydelen starter på 1970-tallet, får Henry på nytt noe å kjempe for.

Gjennom Henry og etterkommernes historie, legger vi ut på en spennende reise gjennom hundre år, med skråblikk både på bydelen og idretten, som har vært en viktig drivkraft for dem som bor på Vålerenga.

NESTE KAMP viser bohemkulturen – og kjærligheten til Vålerenga. Men den forteller også historien om Oslo gjennom hundre år, og om folk som kjemper for det de tror på. Her er det rom for mye nostalgi og de gode historiene.

NESTE KAMP er jubileumsforestillingen til Vålerengens Idrettsforenings 100-årsmarkering.

Kjøp billetter her: http://www.oslonye.no/spilleplaner/neste_kamp

Urpremiere 7. september 2013 på Oslo Nye Hovedscenen