Med blanke ark og fargestifter...

Nyttårshilsen fra Stein Morisse, leder i Vålerengens Idrettsforening

Kjære VIF medlem

Vi forlater nå et år som absolutt kan betegnes som variabelt rent sportslig, men som allikevel overrasker der det ble spådd en plass langt nede på tabellen. Her tenker jeg på VIF Hockey som i skrivende stund ligger på en sterk 3. plass og vesentlig bedre enn forventet. Men først skal vi avslutte på et utsolgt Jordal den 7. januar mot Frisk Asker, før vi fortsetter i en mellomperiode på enten Furuset eller Manglerud før nye Jordal står ferdig i 2018. Med kun 4 uker igjen til vi skal spille på ny «lånt» arena, må man jo undre seg over når vi kan få et endelig vedtak.

Fotballen hadde også en sterk avslutning med Ronny D ved roret, noe som absolutt gir oss tro og håp om bedre resultater neste år…

2017 tror vi er starten på noe stort, med en helt nye storstue og første hjemmekamp den 10. september mot Sarpsborg 08. Men før det skal vi spille mange hjemmekamper på Ullevål og starter mot Viking hjemme mandag 3. april og får da se hvor godt vi har brukt vinteren til å komme i form og få satt et lag.

Uansett, spennende blir det er jeg helt sikker på.

Flere nye idretter banker på vår dør; skateboard, cricket, sjakk og golf er noe for alle. Dessverre så hindrer regelverket oss fra å ta inn alle, noe som går ut over sjakk og skateboard. Dette fordi de ikke er medlem av Norges Idretts Forbund, noe som er et krav. Skateboard er nok den som er nærmest en løsning og så får dette også bli et punkt på dagsorden når vi avholder årsmøte den 29. mars 2017. Mangfoldet må fortsatt ha en stor plass i Vålerengens Idrettsforening. Jeg tror at dersom skal vi øke medlemsmassen så må vi slippe inn nye idretter med stort medlemspotensial, siden både fotball og ishockey nok nærmer seg grensen for hva de har kapasitet til å handtere.

Vålerenggutten er ikke (som mange tror) død. Den er kun modernisert og vil fra å være en ren papirutgave nå bli en kombinasjon av papir og nettbasert utgave. VIF må fornye seg for å kunne kommunisere med medlemmer i alle aldersklasser på de arenaer hvor de snakker sammen. Da ble dette en løsning som ivaretar tradisjonene, samtidig som vi åpner døren for nye tanker og måter å snakke sammen på. Her er det viktig at vi får inn medlemmer som kan bidra med det redaksjonelle på alle nivåer. Så føler du at du har noe å bidra med så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med undertegnede.

Til sist vil jeg komme inn på en uting som har rotert i VIF miljøet, og det er salg av konkurrerende supporter effekter hvor man helt klart nok juridisk holder seg så vidt innenfor lovens rammer, men som absolutt ikke bør bli en del av VIF familien da de ikke bidrar til noe i vårt felleskap. Nå sitter jeg selv i Sjappas styre, og vil gjerne høre fra medlemmene om hva de ønsker seg av effekter, hvordan bør det se ut etc.  Dette lover jeg å ta opp på første mulige styremøte da jeg sitter der som representant for Vålerengens Idrettsforening, dvs. alle medlemmer.

 

Da har jeg vel sagt mitt for denne gang, men vil avslutte med å ønske alle medlemmer og deres familier et fantastisk godt nytt år, både hjemme og i klubben i deres hjerter.

Med vennlig hilsen

Stein Morisse

Leder, Vålerengens Idrettsforening