Rune Hansen fyller 70 år!

Styreleder i Vålerenga Fotball (bredde), Rune Hansen, har vært med på det meste i Vålerenga. Han er bla. en av få spillere etter krigen som står oppført med 10 sesonger eller mer for A-laget.

Etter at Rune som liten gutt hadde vært med faren sin på Bislett i flere år, blei han 18 år gammel headhunta av klubben i sitt hjerte. Det var datidens ”markedsmann”, legendariske Helmuth Steffens, som banka på døra og ga Rune muligheten til å spille sin første sesong sammen med bohemer som Henger´n, Bruno og Leif Eriksen. Rune var trofast og fulgte Enga helt ned i 3. divisjon i 1971 før klubben overraska med seriebronse tre år seinere. Men etter 75-sesongen blei han og Terje Olsen frista av nonamatørsatsninga til Lillestrøm. To sesonger seinere etter 2 seriegull og ett NM-gull bar det imidlertid tilbake til Vålerenga etter stor hjemlengsel. Her avslutta han sin toppseriekarriere sammen med bla. Ivers og Geir ”Dovregubben” Karlsen i 1979.
COMEBACK
I 2001 blei han på nytt ”headhunta” og var Vålerenga Fotballs første elitestyreformann i en økonomisk og personalmessig tøff tid. To år seinere blei Rune ansatt som markedsdirektør, la sponsorbegrepet på hylla og innførte Samarbeidspartnere. Etter flere år i markedsavdelinga, sa han farvel til klubben, før han i 2018 nok engang gjorde comeback, nå i det svært viktige vervet som leder for Vålerenga Fotball.
Gratulerer med dagen Rune!
(Tekst Jarle Teigøy)